Om Rebozo

Rebozo er det mexikanske navn for sjal eller svøp og har været brugt i Mexico i mange århundreder, til alt fra hjælpemiddel under fødsler og som smuk sjal til skuldertaske, hængekøje og bæresele til småbørn.

Hvad går rebozo ud på?

Rebozo teknikken består af rystende bevægelser af bækkenet med hjælp af et tørklæde.

Under graviditet

Når man som par skal bruge rebozo er det vigtigt at man kender anatomien og ved, hvordan barnet trænger ned i bækkenet. At lære at bruge rebozoen under graviditeten bygger samtidigt op til en forståelse af helheden, hvor hele kroppen er involveret i vearbejdet. Det hjælper parret til, at blive mere nærværende i graviditeten og fødslen. Hvis man bruger rebozo under graviditeten har man oftest ikke behov for det under fødslen- kun for at ”rette til”, eller som afslappende redskab. Rebozo er nemlig også en dejligt afslappende massageteknik som bland andet effektivt lindrer lændesmerter.

Under fødslen

Det kan ske at veerne aftager uhensigtsmæssigt, at dit barn ikke roterer sig ned i bækkenet eller, at det tager lang tid for barnet at trænge ned på bækkenbunden. Hensigten er, at du som gravid og fødende selv, helt praktisk, kan være med til at dit barns hoved får den optimale stilling, rotation og nedtrængning i dit bækken. Et korrekt indstillet babyhoved kan oftest give et kortere og mindre smertefuldt fødselsforløb, med færre medicinske indgreb og dermed afhjælpe adskillige ve-drop, cupforløsninger, epiduralblokader og kejsersnit. Rebozo kan i det hele taget afspænde og berolige en fødslen.