Fødselsberetninger

FØRSTEGANGSFØDENDE

Diana og Andreas / December 2017

Den kontrol jeg formåede at bevare under hele forløbet, var takket være vejrtrækningen. Jeg blev også rost for min kontrol og vi blev også spurgt ind til om vi havde været hos Mamaprofylax – jeg tror også vores jordmødrene kunne se, at Andreas var helt med på hvad der skulle ske og hvor han kunne hjælpe. Han var en kæmpe støtte, sørgede for vand, lavede bækkenpres (før jeg kom i vand), bevarede roen og støttede mig helt som jeg havde brug for, hvilket jeg også er sikker på, er fordi han var med til fødselsforberedelsen og var sat så godt ind i hvad der skulle ske, og hvor han kunne hjælpe og være med.

Katrin og Jakob 

“Jeg er fuldstændig overbevist om at jeres kursus har været årsag til at vi, Jakob og jeg, taklede fødslen som vi gjorde. Jeg klarede det hele uden anden smertelindring end vejrtrækningen og så noget akupunktur. Og så havde vi overskud, overblik og en selvtillid der gjorde hele oplevelsen til en succes og noget jeg vil kigge tilbage på med stolthed! Jordmoren var meget imponeret over vores vejrtrækningsteknik og spurgte os ud om kurset, pris, varighed osv. Tror hun ville anbefalde det til andre eller i hvert fald undersøge hvad det var. De 2 jordmødre fortalte mig at det absolut ikke er hver dag de oplevede sådan en fødsel og de syntes bestemt at jeg skulle få nogle flere børn når nu jeg var så god til det! Det hele gik fantastisk og jeg følte mig ret dygtig!”

“Succesoplevelse med overskud og selvtillid”

 

“Jeres kursus havde en kæmpe betydning for at jeg fik min drømmefødsel”

Line og Patrick

Min kæreste og jeg havde et fantastisk samarbejde, vi havde et fælles fokus på nuet, bevægelse, vejrtrækning og afspænding. Det var fedt at bruge rebozo – det virkede. Læs hele fødselsberetningen her, “Jeres kursus havde en kæmpe betydning for at jeg fik min drømmefødsel”

“Jeg havde en helt igennem fantastisk hjemmefødsel”

Jordemoder Mette

Jeg havde en helt igennem fantastisk hjemmefødsel, hvor lillemanden kom til verden 10 dage over min terminsdato. En noget hurtigere fødsel end jeg havde turde håbe på. Virkelig en sejr at give ens krop lov til bare at arbejde. Alternativ modning, Mamaprofylax og det at føde hjemme kan klart anbefales herfra. ”Jeg havde en helt igennem fantastisk hjemmefødsel”

“1000 tak for at have forberedt os så godt- så fik jeg en fødsel, jeg ikke engang erhavde turde at drømme om!”

Anne

Jeg får jeg sengen kørt op med en sækkestol på jeg kan læne mig indover. Christian spørger om jeg vil have rebozo eller massage, men jeg har bare brug for at gå ind i mig selv. Jeg bruger stadig dyb vejrtrækning og er helt i “zen” – jordemoderen beder mig om at fortælle når jeg har et ve, for hun kan ikke se det på mig og min vejrtrækning bliver bare ved med at være den dybe både mellem og i veerne. /Januar 2016

Simone og Lennarth

Jeg var virkelig bange for den fødsel- faktisk var frygten for fødslen noget af det første jeg tænkte på,da jeg så den positive graviditetstest. Jeg havde en bekendt der havde gennemgået kursus hos jer før hendes anden fødsel- og hun fortalte hvordan det blev en helt anden oplevelse med de redskaber i bagagen. Så Vi tænkte, at den bedste måde at håndtere frygten på måtte være god forberedelse!

Efter endt kursus var jeg allerede noget mere rolig – og da jeg følte at nu kunne jeg mestre åndedrætsteknikkerne- følte jeg mig mere klar. Min drøm for en fødsel var, at vi kunne klare størstedelen hjemme- og at jeg var godt i fødsel, når vi kom på hospitalet. Det fik vi til fulde opfyldt!

“Jeg havde en oplevelse af, at forløbet var helt ok og ikke smertefyldt.” 

Det sved, at presse hende ud, men det gjorde ikke ondt. Og det var en god oplevelse, da jeg under sidste fødsel mindes pressefasen som uudholdelig smertefuld. Jeg havde en oplevelse af, at forløbet var helt ok og ikke smertefyldt. Det der var smertefyldt var de korte øjeblikke, hvor jeg skulle undersøges eller skifte stilling eller på toilettet. Men så snart jeg fik fat i min vejrtrækning igen, var det helt ok. ”Jeg havde en oplevelse af, at forløbet var helt ok og ikke smertefyldt”

“Tak for et smadder godt og brugbart fødselsforberedelsesforløb.”

Morten og Gry

Gry siger ”det presser!” og Morten styrter ud på gangen og hiver fat i det første menneske han ser, som heldigvis er en jordemoder der er kommet ud fra en overstået fødsel. Hun virker rigtig kompetent og er god til at skabe en tryg ramme om pressefasen. Vi kigger hinanden dybt i øjnene og bruger vejrtrækning, målbilleder og presseteknikken fra fødselsforberedelsen, og jordemoderen er meget imponeret over hvor meget styrke Gry har tilbage til at presse og hvor godt teknikkerne virker samt Mortens fantastiske fødselshjælperrolle. Læs hele fødselsberetningen her, Tak for et smadder godt og brugbart fødselsforberedelsesforløb

“Jeg fik ros for vejrtrækning og min afslappethed!”

Cristina og Jesper

Da veerne begyndte at gøre rigtig ondt begyndte jeg at bruge verjtrækningsøvelserne. I starten fungerede de ikke rigtigt, men lige pludseligt så fandt jeg bare rytmen og så virkede de vildt godt. Jeg fik også ros for både vejrtrækningen og min afslappethed i vepauserne af min jordemor. Særligt det med at slappe af har jeg tidligere haft svært ved, så det har øvelserne fra kurset hjulpet meget på. Min jordemor var ligeledes imponeret over hvor fælles Jesper og jeg var om fødslen, selvom at vi slet ikke nåede at lave belønnings-strøg, rebozo og hvad vi ellers havde planlagt. Læs hele fødselsberetningen her, “Jeg fik ros for både vejrtrækningen og min afslappethed!”

“Fødslen var en helt igennem positiv oplevelse!”

Charlotte og Sveinung

Vi havde en drømmefødsel – en stor oplevelse vi ikke havde været foruden. Jeg havde drømt om at være til stede mentalt og opleve det hele sammen med min mand: begge disse ting synes jeg jeg fik opnået. Desuden klarede vi at føde helt uden smertelindring – lige bortset fra da jeg efter fødslen skulle have et enkelt sting – og fødslen var en helt igennem positiv oplevelse! Læs hele fødselsberetningen her, “Fødslen var en helt igennem positiv oplevelse!”

“Fødslen var vores drømmefødsel!!”

Sara og Jonas

Fødslen var en helt utrolig oplevelse! Jonas og jeg fik ros i journalen for vores vejrtrækning og vores måde at takle veerne, samt vores teamwork. Vi skylder dig en stor tak, for vi ved at vi ikke kunne ha’ fået denne utrolig positive fødselsoplevelse uden dig og de værktøjer som du har givet os. Den lille mand har det rigtig godt og det har Jonas og jeg også. /Mange varme tanker, Jonas, Sara og den lille mand P.s. Har brugt vejrtrækningsmetoden ved amning efter. Her kan du læse hele fødselsberetningen, “Vores Drømmefødsel”!

“Det var virkelig en god oplevelse, og jeg føder gerne igen.”

Anne og Sveinur

Jeg vil gerne takke dig for et rigtig godt kursus. Min kæreste, Sveinur, og jeg gik på kurset hos dig i november, og her den 8. februar, 11 dage over tid, fødte jeg min lille datter på Rigshospitalet. Fødslen gik bare så godt! Jeg havde overblik og overskud hele vejen igennem, og det er jeg sikker på, jeg kan takke dig og kurset for. Læs hele fødselsberetningen her, “Det var virkelig en god oplevelse, og jeg føder gerne igen.”

“Det var en fantastisk oplevelse”

 

Mirela og Martin

“Alt i alt, fantastisk oplevelse som har gjort min 9 måneder lange frygt til skamme. Jeg er meeeeeeeeeega glad for at have gået til psykoprofylakse, for det har uden tvivl gjort en kæmpe effekt og min fødsel til en næsten hyggelig oplevelse .”

“Super vigtigt for os var vores samarbejde”

Ditte og Dotan

“Den 13/7 kl 03 om natten blev vi forældre til en dejlig lille pige efter en intensiv, hård men fantastisk fødsel. Fra kl 02.15 til 03 pressede jeg med alt hvad jeg orkede jeg havde hele tiden billedet fremfor mig at hun skulle ud gennem fødekanalen og jeg kunne mærke hvordan hun langsomt men sikkert fandt vej frem. Jeg brugte i høj grad pressetekniken, hvor var det godt at vi havde øvet det da der virkelig skulle krafter til der, mere end jeg havde troet muligt. jeg råbte vist også lidt men nåede faktisk at tænke nedad i stedet for at ligge og skrige som en stukket gris Det der var super vigtigt for os var samarbejdet mellem mig og Dotan og at vi var med i hele processen og vidste hvad der skulle ske. Jeg vil helt klart anbefale MamaProfylax til alle jeg kender!”

Mia og Daniel / September 2015
Daniel og jeg var så heldige at få den dejligste dreng torsdag d.24/09-15 ved en skøn vandfødsel herhjemme.
Ingen tvivl om, at fødslen var super hård. Men jeg følte mig maksimalt forberedt og havde nogle virkelig gode redskaber til at klare det. Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om, at jeg nok skulle klare det. Bagefter var jeg selvfølgelig lidt træt, fordi jeg ikke fik noget søvn den nat, men ud over det havde jeg det super fint. Min krop var ikke spændt op og ødelagt hverken under eller i dagene efter, hvilket gjorde overskuddet større end det formentlig ellers havde været.
At klare noget så stort som en fødsel har givet mig en enorm stolthed og trods smerten var det en super fed oplevelse. Dette både for mig selv men især også som en helt speciel ting vi altid vil have sammen som par. Der er ingen tvivl om, at praktisk viden omkring fødslen generelt kombineret med nogle specifikke redskaber og teknikker fra MamaProfylax gav mig og os den bedst mulige forberedelse og chance for at få en god fødselsoplevelse.
Specielt blev jeg yderligere taknemmelig over hele fødslens udvikling, da vi lidt senere fandt ud af, at jeg havde født en stor og sund dreng på hele 4,5 kg og 58 cm lang!
Så vi kan ikke andet end sige tusind tak for et godt kursus og kraftigt anbefale det til andre:-)
Jordemoder Louise og Simon

Jeg ville absolut ikke røres under veerne og havde bare brug for et godt fast greb i min kærestes hænder igennem det hele. Jeg følte dog at jeg spændte fint af i resten af kroppen hele vejen igennem fødslen og det var rart at have den lette vejrtrækning til at veksle med da jeg ikke måtte presse helt aktivt endnu. Min kæreste var rigtig godt forberedt selvom han glemte alt om belønning undervejs, men jeg ved heller ikke om jeg havde kunnet overskue det. Han tog det hele meget roligt og havde en rigtig god oplevelse. Jeg havde ikke forventet at føde så hurtigt og det var egentlig det eneste der overraskede mig og gjorde at jeg følte det var lidt svært at bruge vejrtrækningen da jeg hurtigt sprang de første to gear over, og derfor følte mig lidt i tvivl om jeg gjorde det rigtigt. Det hjalp dog da jeg blev beskæftiget i at det bare gik hurtigt fremad 🙂

Tak for et rigtig godt forløb, vi var begge meget glade for det og jeg har allerede anbefalet det til andre jordemødre 🙂
FLEREGANGSFØDENDE

Rannvá /November 2017

I starten af graviditeten havde jeg en samtale med en fødselslæge om, hvilken slags fødsel, jeg ønskede. Jeg ville meget gerne føde vaginalt denne gang. Jeg takkede nej til en ekstra scanning omkring uge 30, det jeg havde en fornemmelse af, at det ville give mig bekymring frem for tryghed. Det var en virkelig god fødsel! Jeg brugte vejrtrækningen, som vi havde lært, og det fungerede rigtig godt. Når jeg ind i mellem pga stillingsskift eller toiletbesøg blev hylet ud af den, hjalp min kæreste og min jordemoder mig tilbage på sporet. Jeg føler, jeg var til stede under hele fødslen og, jeg kan huske den tydeligt.

Alexander og Anneli 2 fødsel

“Det er stadig uden smerte. Hvor er det vildt.”

Læs fødselsberetningen her: http://issuu.com/freemags/docs/gravida2/96

“Men denne gang kunne jeg selv føde ham”

Anna 2 fødsel /December 2015

det var helt fantastisk at gå til fødslen med alle de redskaber vi havde, og med et overblik over forløbet.
Da du fortalte til kurset, at du havde været jordemoder til fødsler hvor du bare målte hjertelyd, tænkte jeg hold da op, det lyder helt vildt. Og så havde vi faktisk netop denne oplevelse. En kæmpe tak til dig Signe!

/Anna og Stéphane

“Jeg vil anbefale det til de gravide”

Jordemoder Tine, 3. fødsel

“Jeg er rigtig glad for at jeg lærte om denne vejrtrækning og det var kun positivt for mig at bruge den under min fødsel. Tak for det! Håber du vil fortsætte dit arbejde med at udbrede disse teknikker – jeg vil ihvertfald anbefale det til de gravide!”

/Jordemoder Tine

“Gid min kæreste og jeg også havde haft teknikkerne til min første fødsel”

Marie- Louise og Kristian 2. Fødsel /November 2016

Da jeg havde været der i cirka et halvt minut fortalte hun mig, at jeg havde født hovedet! WTF!! Det fattede jeg ikke meget af, men jeg kunne sgu se, at der stak et hoved ud i den anden ende – det er altså ret syret sådan noget. Lige da hovedet var født var der en meget kort pause, hvor der var helt ro på. Jordemoderen havde styr på baby, og hun havde det godt, så hun lod hende lige hænge der et øjeblik, og det var faktisk fedt, for så nåede jeg at forstå, hvor langt vi var nået.

Anders og Anne, 2. fødsel

“Vi har gået til mamaprofylax i maj måned. Og hold nu op, hvor var det godt givet ud. ? Det gjorde min fødsel til en helt anden oplevelse end da jeg fødte storebror for tre år siden. Dengang gik fødslen godt – den tog lang tid, men alt gik som det skulle og det var også en god oplevelse. Men til sammenligning var dette en FANTASTISK oplevelse!”

/Anders og Anne

Her kan du læse hele fødselsberetningen: Gid min kæreste og jeg også havde haft teknikkerne til min første fødsel

“Taknemmelig for vejrtrækningsteknikken”

Sofie og Felix, 2 fødsel

“Fødslen tog alt i alt 2 timer fra første ve til hun var ude, så det gik stærkt!!! Og jeg var taknemmelig for vejrtrækningsteknikken. Det var lige på og hårdt og jeg havde virkelig brug for den som et holdepunkt og for at kunne være lidt med… Under presseveerne (der kom hurtigt efter vores ankomst til hospitalet) fik jeg også god brug for din instruks om at bøje hovedet ned mod brystet. For egentlig ville jeg helst løbe min vej, men det hjalp mig til at hjælpe den lille kanonkugle ud:-)”

/Sofie og Felix

“Det var helt vildt at opleve forskellen mellem mine tidligere fødsler og denne!”

Nanna og Jonathan, 3. fødsel

“Det var helt vildt at opleve forskellen mellem mine tidligere fødsler og denne! Vejrtrækningsteknikken og den mentale træning gjorde, at jeg -vi- klarede fødslen helt uden hjælpemidler! Jonatan – min mand – brugte mange af de råd vi havde fået på kurset, og agerede den bedste coach under hele forløbet. Det var en helt igennem fantastisk oplevelse at føde vores lille guldklump sammen – uden hjælp fra jordemoderen (kun med en smule hjælp til at tage imod baby til sidst).

Vi er så taknemmelige for hvad kurset har givet os. Havde vi dog bare vidst det ved mine tidligere fødsler. Tusind tak ”

/Nanna og Jonathan

“Min mand fik mig at føle at vi var to og at vi sagtens kunne klare det”

Mette, 2. fødsel

…Jeg stod op af en “talerstol” i en times tid og vrikkede og gjorde mig tung ned ad til under veerne og brugte den dybe og mellemvejrtrækning mens min mand guidede og brugte berøringen/belønningen, hvilket var helt fantastisk dejligt.

Til sidst have jeg ikke flere kræfter i benene og kom op at ligge og havde åbnet mig ca. 4 cm. på en time, så det viste sig at være meget effektivt for mig at hænge og vrikke..

Efter ca. 20 min. fik jeg presse trang og jordmoderen sagde, at det var ok. Jeg brugte presse teknikken, som gjorde at jeg udnyttede mine kræfter bedre end da jeg fødte storebror. Her var jeg ved at være ret træt og ville bare så gerne have en pause og sove….bare lige lidt….I denne fase brugte jeg min mand mentalt og han fik mig til at føle at vi var to og at vi sagtens kunne klare det. Jordmoderen sagde flere gange, at jeg havde fuldstændig styr på min vejrtrækning og at jeg gjorde alt det rigtige og ikke kunne gøre mere.

Lillebror blev født tre timer efter ankomst til Hvidovre.

Alt i alt en fantastisk fødsel og jordmoderen meldte sig frivilligt til min næste fødsel (det var dog den sidste )

Min mand og jeg vil gerne begge to sige tusind tak! vi har begge været rigtig glade for de redskaber som kurset har givet os, både ret praktisk og mentalt. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte sig af kurset og vil anbefale det varmt til andre.Alt i alt en fantastisk fødsel og jordmoderen meldte sig frivilligt til min næste fødsel (det var dog den sidste )

Her kan du læse hele fødselsberetningen, “Min mand fik mig at føle at vi var to og at vi sagtens kunne klare det”

“Jeg havde meget gavn af mine vejrtrækningsøvelser”

Rikke, 2. fødsel

Fredag d. 7. januar var jeg til jordemoder til samtale om igangsætning, da jeg var gået 10 dage over tiden. Jeg fik løsnet hinder og jordemoderen fortalte, at jeg var 3 cm åben, hvilket jo var skønt, for så havde mine mange plukkeveer jo gjort noget godt. Om natten ca. kl. 0130 vågnede jeg ved at jeg havde veer. De var dog ikke særligt kraftige, men jeg stod op og gik ned og lagde mig på sofaen. Efter et par timer vækkede jeg min mand for nu var veerne meget kraftige og buldrede afsted med ca. 4-5 minutters mellemrum!! Jeg fik ringet efter mine forældre, som skulle passe storebror og vi kørte til Hvidovre hospital. Vi blev indskrevet kl. 0530 og her var jeg 5 cm åben og veerne var fortsat kraftige og kom med 2-3 mellemrum.

Jeg havde skrevet føde-ønskeseddel, hvor jeg kort havde ridset op, hvad jeg tidligere havde oplevet omkring storebrors fødsel og hvad jeg gerne ville og IKKE ville denne gang… Vi fik en meget sød og forstående jordemoder, som gjorde meget ud af at følge mine ønsker, hvilket var en rigtig dejlig oplevelse. Jeg følte mig hørt og taget alvorligt og det betød rigtig meget.

Jeg kom ret hurtigt i et kar og det helt FANTASTISK! Jeg er ellers ikke særlig pjattet med vand, men i denne sammenhæng var effekten rigtig god. Efter en lille time i karet kom jeg op og umiddelbart derefter fik jeg pressetrang. Jeg fik lagt en podendusblokade, hvilket jeg havde ønsket. Det betød så at mine veer blev svækket lidt og efter en time med presseveer var mine kræfter ved at slippe op. Jeg fik derfor vestimulerende drop og fødte efter ca. 30 minutter. Så presseperioden var lang og hård, men ellers forløb fødsel super godt og jeg havde meget gavn af mine vejtrækningsøvelser.

FØDSELSPARTNER

Mikkels oplevelse

Min hustru Julie og jeg gik på eftermiddagsholdet d. 8. og 15. august og havde sidste gang om formiddagen den 30. August. Vores lille dreng, Valter, kom til verden d. 27/9-2018, så hurtigt at hans mor nærmest ikke nåede at opdage, at det gjorde ondt. Vandet gik 0330, klokken 0830 var vi til første tjek på Riget .Julie var 7 centimeter åbent og klokken 0932 var Valter ude. 53 cm og 3780 gram. Julie var en KÆMPE helt til at føde, hun fik nogle gode lange pauser mellem sammentrækningerne i den sidste pressefase og havde masser af overskud til at snakke med os og få noget ilt – ikke mindst på grund af en (nærmest) fejlfri vejrtrækning gennem hele forløbet. Jeg havde selv fornøjelsen af at have en ret klar ide om hvor vi var henne i forløbet gennem hele forløbet, og jeg kunne hjælpe Julie med at huske på hendes vejrtrækning og i øvrigt prøve at hjælpe hende gennem veerne ved at tælle. Vi talte i takt med vejrtrækningerne, det hjalp godt for Julie.

Der er ingen tvivl om, at vi kun var så godt forberedte, fordi vi havde gået hos Mamaprofylax, og fordi jeg også havde været med i alle 9 timer. Vi havde en helt vildt god første fødselsdag for Valter, og alle de af vores venner og bekendte, der bliver gravide i fremtiden får vores varmeste anbefalinger af Mamaprofylax med på vejen. – Kærlig hilsen Mikkel

Jacob om at gå fra at være betragter til aktiv deltager

Læs Jacobs ord om hvad han synes det gav ham at være med til MamaProfylax kursus: http://issuu.com/freemags/docs/gravida1/126

Alex om sin rolle

“Før Noa blev født, var jeg ikke sikker på, at jeg ville deltage i selve fødslen. Mine venner havde ikke forberedt sig på deres rolle ved selve fødslen, så hvordan de skulle hjælpe kæresten, havde de ikke meget styr på. Men de ville være med, fordi det var en stor oplevelse at se deres barn blive født. Efter fødslen bekræfter de at det var en fantastisk oplevelse, og fortæller at de stod lidt passivt på sidelinjen.

Min hustru kunne godt mærke på mig, at jeg var lidt usikker på min rolle. Hun fortalte mange gange at jeg skulle sige til, hvis jeg ikke ville. Men klart jeg skulle, min hustru havde brug for mig, selv om jeg ikke helt vidste hvorfor, og hvad jeg kunne gøre.

Vi gik på profylaksekursus, og vi øvede flittigt, og jeg syntes nu, at jeg var blevet mere involveret. Da dagen endelig kom, var jeg meget fokuseret og slet ikke nervøs, mine tanker var hele tiden på at hjælpe min smukke hustru. Jeg var mentalt til stede hele tiden. Det var som om vi var et team, og min hjælp betød meget. Vores søn blev født, og jeg har kun positive minder fra selve dagen.” /Alex, 1. fødsel.

Olle om at føle sig involveret

“At gå på en profylaksekursus var utrolig værdifuldt for mig som fyr, primært af to årsager. Først fik vi en god gennemgang af hvordan selve fødslen går til og hvad vi som par kunne forvente fra de forskellige faser i fødselsforløbet. For det andet så var profylakse-vejrtrækning et meget kraftfuldt værktøj til at have med sig ved fødslen, og især i de senere faser af fødslen. Disse to årsager gjort at jeg som fyr var langt mere involveret og støttende under fødslen end jeg ellers ville have været.” /Olle, 2. fødsel

Bo om fælles tankegang og stolthed

“Kurset var næsten første gang, vi kom ind på hvordan fødslen skulle gå til, og hvad som skulle ske. Før kurset havde vi og jordemoderen mest snakket om det at have et barn og hvad man skal overveje når børnene er kommet ud.

Ud over at give et godt indblik i selve fødslen, og hvad der sker på de forskellige stadier, så var der super hyggelige øjeblikke, hvor vi kom tættere på hinanden. Vi var blevet et team, der havde fælles tankegang til fødslen. Faktum er, at teorien virkelig fungerede i praksis, vi fungerede som et team. Selv om det ikke var mig, der gjorde hovedarbejdet, så følte jeg mig aldrig ved siden af, men at jeg var med og utrolig tæt på Nina. På en eller anden måde fungerede vi som et team i de 15 timer, det tog vores tvillinger at blive født. Jeg var Ninas stemme mod omgivelsene, og hjælp hende med vejrtrækningen under veerne. Nina tog kun lattergas som smertelindring under fødslen, og jeg er stolt og meget imponeret af hendes indsats, samtidigt er jeg stolt over min egen. Jeg føler virkelig, at jeg var med og bidrog til fødslen af vores fine børn Viktor og Frida” /Bo, 1. tvillingfødsel