Resultat Rebozo

“Rebozo virker 8 ud af 10 gange”

Der foreligger endnu ikke evidensbaserede undersøgelser i brugen af Rebozo. Den viden vi videreformidler på vores kurser, er viden der stammer fra mexicanske kvinders og jordemødres erfaringer gennem hundredevis af år, iblandet vores egne nyere erfaringer med brugen af Rebozo i alle faser af graviditeten fødslen og efter fødslen.

Hvad siger jordemødre om Rebozo?

Der er tilsyneladende ingen bivirkninger og de efterhånden ret mange danske jordemødre, som i dag dagligt bruger rebozo, vidner om, at rebozo-tænkning-og teknikker er ved at få stort fodfæste i Danmark.

”Den positive effekt af rebozo under graviditet og fødsel er bemærkelsesværdig. Rebozo kan bruges til rigtig mange obstetriske udfordringer og får som regel også smilet frem på kvindens læber” Jordemoder Louise Holst Dissing, Rigshospitalet

“Under fødslen bruger jeg rebozo når jeg vurderer, at barnets hoved har brug for at dreje sig mere hensigtsmæssigt. Rebozo er her et effektivt og lavpraktisk redskab som sammen med forskellige stillinger kan være med til at få hovedet op af bækkenet og ned igen i en mere hensigtsmæssig position. Under min vejledning kan alle instrueres i at lave disse øvelser med rebozo. Jeg oplever dog, at par som allerede i graviditeten er blevet fortrolige med rebozo, er hurtigere til at finde den rette teknik under fødslen. Det er særligt partneren, som kommer i spil og kan hjælpe til med øvelserne, når der er brug for det.”
Jordemoder Maria Nielsen, Hvidovre hospital

“Som jordemoder har jeg mange gode erfaringer med rebozo under fødslen. Det er et redskab som kan bruges af både fødselspartneren og jordemoderen. Jeg bruger det både forebyggende for at understøtte det gode arbejde kroppen selv gør, samt for at støtte fødslen til at ændre kurs, hvis det er nødvendigt. Særligt har jeg gode erfaringer med at fremme veerne og fremme rotationen, hvis barnet har drejet sig uhensigtsmæssigt ned i bækkenet. Det gode ved rebozoen er, at det kan bruges bredt. Her tænker jeg på afspænding fx hvis den fødende har brug for at “lande i kroppen”, vefremmende og til støtte af rotationen. Derudover også til en ukompliceret hjemmefødseler eller en kompliceret fødsel på hospitalet. I alle henseender har det sin ret.”
Jordemoder Sofie Hedemann