Resultat Rebozo

“Rebozo virker 8 ud af 10 gange”

Der foreligger endnu ikke evidensbaserede undersøgelser i brugen af Rebozo. Den viden vi videreformidler på vores kurser, er viden der stammer fra mexikanske kvinders og jordemødres erfaringer gennem hundredevis af år, iblandet vores egne nyere erfaringer med brugen af Rebozo i alle faser af graviditeten fødslen og efter fødslen.

Hvad siger jordemødre om Rebozo?

Der er tilsyneladende ingen bivirkninger og de efterhånden ret mange danske jordemødre, som i dag dagligt bruger rebozo, vidner om, at rebozo-tænkning-og teknikker er ved at få stort fodfæste i Danmark.
”Den positive effekt af rebozo under graviditet og fødsel er bemærkelsesværdig. Rebozo kan bruges til rigtig mange obstetriske udfordringer og får som regel også smilet frem på kvindens læber” siger jordemoder Louise Holst Dissing, Rigshospitalet.

Jordemoder Marta Orbis fortæller i artiklen ”Rystende metoder”:
”Det virker otte ud af ti gange, selv om det er en meget simpel og lavteknologisk teknik. Hvis veerne er svage og dårlige og barnet står skævt, eller hvis veerne er meget smertefulde uden at fødslen rigtigt skrider frem – typisk fordi barnet ligger dumt – så får jeg barnet til at glide lidt ud af bækkenindgangen for så at starte forfra og komme mere velindstillet ned igen. Lidt ligesom når man har fået skruet låget på marmeladeglasset skævt på. Her nytter det jo ikke at blive ved med at stå og bruge kræfter, det er bare af med låget og prøve igen indtil det sidder lige. Jordemoder Marta Orbis mener at hun på den måde er kommet adskillige cupforløsninger, epiduralblokader og kejsersnit i forkøbet, ved simpelthen at give mor og barn en chance mere for at få skruen til at passe i gevindet.”

Uddrag af artiklen ”Rystende metoder”, Tidsskrift for jordemødre 8 2005, forfatter Connie Mikkelsen.